Френски спасителни екипи с хеликоптери евакуираха 750 души, включително много деца и туристи, от къмпинги в Южна Франция, след като заради проливни дъждове реки излязоха от коритата си в департамента Гар. Един човек е в неизвестност, предаде Асошиейтед прес.

Високопоставен представител на департамента заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че 70-годишен германец е в неизвестност, след като е бил отнесен с вана си от придошла вода.

"Намерихме колата на 70-годишен мъж, но него не. За момента разузнавателните операции са били напразни", съобщи представител на властта. Мъжът с германска националност е бил представен от жандармерията като член на екипа, ръководещ летния лагер. Претърсването бе преустановено късно снощи. "Във водите на Чезе е видяно тяло, което не може да бъде потвърдено чие е. Проучванията ще продължат днес сутринта ", обяви префектурата.

Четири германчета бяха приети вчера в болница заради хипотермия в град Баньол сюр Сез. Кметът на града каза, че има много холандски туристи сред 350-те лагеруващи, които са били евакуирани. За 119 деца бе намерен временен подслон.

Гръмотевични бури и тежки валежи паднаха в четвъртък в централно-източната и югоизточната част на Франция. Най-тежко е положението в Гар, Ардеш и Дром.  Близо 2000 домакинства останаха без електричество.

Стотици пожарникари и четири хеликоптера участваха в евакуацията.