Говорител на Европейската комисия заяви шеговито, че оценява танца на британския премиер Тереза Мей в началото на годишния конгрес на Консервативната партия вчера в Бирмингам. Мей се появи на събитието с танцова стъпка и под звуците на песента на АББА Dancing queen ("Танцуващата кралица").

"За танго винаги са нужни двама. Радваме се, че бе избрана песента "Танцуващата кралица", а не "Победителят взима всичко" (The winner takes it all - друго заглавие от репертоара на известната шведска група - б. р.). Знам, че разделите никога не са леки", добави говорителят по повод предстоящия Брекзит, като отново използва изречение от текст на музикалната група.

В отговор на последвали въпроси той уточни, че преговорите по напускането на Великобритания са в заключителен етап и ще бъдат обсъдени на предстоящия Европейски съвет по-късно този месец. На предстоящото заседание се очаква държавните и правителствените ръководители от ЕС да оценят дали преговорите са успешни, за да се разреши началото на договарянето на бъдещите отношения. При необходимост ЕС вече изрази готовност да свика извънредно заседание по тези въпроси през ноември.