Британският премиер Тереза Мей отново стана обект на коментари, след като излезе на подиума на конгреса на своята Консервативна партия, за да произнесе годишната си реч, танцувайки под звуците на песента Dancing Queen на шведската група АББА.

Според източници на CNN, близки до премиера, идеята е била лично нейна. Съпартийците й дори демонстрираха, че я харесват, посрещайки с аплодисменти Мей, която стигна до трибуната с танцова стъпка.

Снимка: AP/БТА

Шведският посланик в Обединеното кралство - Торбьорн Солстрьом, веднага поздрави Май за нейния избор за песен.

"Мога само да кажа "браво" на Тереза Мей, че е започнала речта си с "Танцуващата кралица" на АББА", заяви дипломатът.

"Ще трябва да ме извините, ако кашлям по време на речта. Бях будна цяла нощ, за да лепя декорите на сцената", пошегува се още Мей пред делегатите на конгреса, имайки предвид събитията по време на ключовото си слово миналата година. Тогава тя премина през какви ли не изпитания - постоянно кашляше, комик ѝ връчи формуляр за уволнение, а букви от лозунгите, закачени зад нея, паднаха на сцената.

През август пък Мей предизвика подигравки, след като танцува по време на визитата си в начално училище в Кейптаун в Република Южна Африка. Ученици се опитаха да научат британския премиер да танцува, но нейният нескопосан опит породи много шеги в социалните мрежи.

"Тереза Мей танцува сякаш е в гипс от главата до петите", написа тогава потребител в Туитър.

Други пък я сравниха с робот.

Припомнете си нейния танц: