Австралийският актьор с китайски произход Хауърд Екс, който влиза в образа на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, пристигна в Ханой във връзка с предстоящата втора среща на високо равнище между лидерите на САЩ и КНДР. Във виетнамската столица той се срещна с двойника на Доналд Тръмп - Ръсел Уайт.

Снимка: АP/БТА

Имитаторът на Ким отказа да сподели плановете си пред забелязалите го в Ханой журналисти, но обеща, че появата му пред публика ще бъде ярка и неочаквана. Засега той се снима с колегата си пред местната опера, като двамата позираха в пози, типични за големите лидери.

Изглежда, че двойникът на лидера на Северна Корея иска да привлече вниманието на местните жители и туристи в центъра на Ханой, където се намират няколко петзвездни хотела. В един от тях може да се проведе планираната за 27-28 февруари среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Снимка: АP/БТА

Все още е трудно да се предположи какви ще са реакциите на натоварените с подготовката и сигурността на предстоящата среща местни служби към появата на Хауърд Екс в града.

Миналата година, преди първата среща между Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур, актьорът беше задържан и получи предупреждение да стои далеч от остров Сентоса - мястото на срещата. Въпреки това, в Сингапур Хауърд Екс се срещна със своя колега, двойника на Доналд Тръмп, и двамата заедно се снимаха с всички желаещи.

Снимка: АP/БТА

Хауърд Екс започва кариерата си като двойник на Ким Чен-ун през 2011 година, когато получава предложения да се снима в киното и телевизията, най-вече в Хонконг. Той отбеляза, че през последните три години е постигнал най-голяма прилика със севернокорейския лидер. Хауърд Екс преживя минути световна слава по време на Олимпиадата в Пхенян, когато неговата поява заедно с тази на двойника на Тръмп на откриването й предизвика истински фурор.