Погребват Шабан Шаулич с любимите му въдица и каскет. Така Зоран Бата Миркович, който ме у зет, е изпълнил последното му желание, съобщава сръбският Pink.

Съпругът на по-голямата му дъщеря Санела е положил снощи до тялото му любимата въдица на Шабан, известен като страстен рибар. Днес е поклонението пред тялото в Белград.

Всички снимки може да видите тук>>>

Освен въдицата в ковчега е положен и любимият каскет на Краля на народната музика, както той сам изрично е пожелал.

Снимка: Ли

Тялото на певеца пристигна снощи на летище "Никола Тесла" в Белград в 22 ч. сръбско време с правителствения самолет с полет от Дортмунд.

Президентът на Сърбия Александър Вучич и министърът на отбраната Александър Вулин посетиха вчера семейството на Шабан Шаулич и поднесоха своите съболезнования.

Днес са насрочени поклонението и погребението на обичания певец, който почина след катастрофа в Германия на 17 февруари сутринта.

Както е известно, 35-годишен турчин без книжка и употребил алкохол блъсна със 180 км/ч своята "Мазда" в колата на Шаулич, който е седял до шофьора Мирсад Керич. На задната седалка оцеля само кумът на певеца Бобан Стоядинович.

Поклонението пред тялоно на Шабан Шаучил е днес от 12 ч. българско време в голямата зала на Общината в Белград, а погребението - от 16 ч. на Алеята на заслужилите граждани в Новото гробище на града.