Дванадесет души бяха убити и трима бяха ранени при стрелба в събота в бар в град Ирапуато в мексиканския щат Гуанахуато, Централно Мексико, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Община Ирапуато "потвърждава смъртта на шестима мъже и шест жени", а също така и че трима души са ранени, се казва в изявление на общината, в което не се дава информация за нападателите и за мотивите им.

Източници от мексиканската полиция съобщиха, че убийството е извършено около 19:51 ч. местно време (00:51 ч. по Гринуич) от банда въоръжени нападатели, които нахлули в заведението и открили огън по намиращите се в него хора, без да правят разлика между служители на бара и клиенти.

Общинските власти заявиха, че понастоящем протича операция по издирването на убийците, в която участват още полицията, армията, прокуратурата и националната гвардия.

Само преди 11 дни в град Сан Мигел Тотолапан, в щата Гереро, Южно Мексико, имаше друга кървава баня, при която загинаха 20 души. Бе съобщено, че става дума за сблъсък между престъпни организации, които действат в този регион.

В Гуанахуато, процъфтяващ индустриален щат, насилието избуява, тъй като в него има противоборство между картелите "Санта Роса де Лима" и "Халиско Нуева Хенерасион", които се занимават с трафик на наркотици, отбелязва Франс прес.