19-годишен младеж уби снощи двама мъже и рани сериозно една жена близо до популярен гей бар в центъра на Братислава, съобщи ДПА. Разследващите са установили самоличността на извършителя, който тази сутрин полицията обяви за мъртъв.

Двамата мъже са били застреляни пред бара, популярен сред ЛГБТИ общността.

Стрелецът е признал в интернет, че е извършил престъплението, вероятно преди да се самоубие, съобщава словашки новинарски сайт. Младият мъж публикувал в "Туитър" и в друга социална мрежа послания, изразяващи омраза към сексуалните малцинства, както и "манифест", съдържащ хомофобски и неонацистки идеи, се казва в доклада.

Тази сутрин двата онлайн профила на извършителя вече не бяха достъпни. Първоначално полицията не пожела да потвърди, че двата профила принадлежат на младия мъж или че той е източникът на речта на омразата, заявявайки, че разследването продължава.

Министър-председателят Едуард Хегер осъди днес стрелбата, заявявайки, че екстремизмът няма място в Словакия, предаде Ройтерс. "Недопустимо е някой да се страхува за живота си заради начина, по който живее", каза словашкият премиер. "Остро осъждам вчерашното нападение, при което загинаха двама души. Никаква форма на екстремизъм не е позволена", добави Хегер.