Най-малко двама души са били убити и петима други ранени, след като въоръжен с нож ги е нападнал във влак в Германия, съобщава Daily Mail.

Мъжът, който по неофициална информация е сириец, намушкал пътниците малко преди влакът от град Кийл до Хамбург да пристигне на гара Brokstedt - около 15:00 часа. Полицията до този момент не е назовала нападателя.

Снимка: AP/БТА

Според данните на регионалния министър на вътрешните работи Сабине Зютерлин-Ваак единият от ранените е в критично състояние и се бори за живота си. Тя определя атаката като "ужасен акт срещу цялото човечество".

"Всички сме шокирани и ужасени, че такова нещо се е случило. Мислите ни са насочени към семействата и близките на жертвите и пострадалите", добавя още министърът.

Снимка: AP/БТА

Германската медия Spiegel, цитирана от Daily Mail, съобщава, че нападателят е бил пресрещнат още на гарата и арестуван. Според информацията от полицията той самият се е намушкал, след като е нападнал другите хора от влака. Униформените са забелязали рани по ръцете му, когато го задържали.

В момента мъжът е в болница под полицейска охрана. Твърди се, че в себе си е имал документ за разрешение за временно пребиваване в страната.

Снимка: AP/БТА

На мястото на инцидента се е извършила спасителна акция, като девет линейки и три хеликоптера са били на гарата, за да помагат на пътниците.

Снимка: AP/БТА

Полицията е затворила участъка и на мястото работят екипи от криминалисти.

Снимка: AP/БТА