Президентът на Чехия Петър Павел се отправи с мотоциклет на посещение в германската провинция Бавария, където днес започва Чешко-баварският фестивал на приятелството, съобщи новинарският портал idnes.cz.

Министър-председателят на Бавария Маркус Зьодер ще присъства на церемонията по откриването на фестивала, която ще се проведе в баварския град Зелб, близо до чешката граница. Предвидено е двамата лидери да проведат разговори.

Павел, който тази година ще навърши 62 години, се занимава активно с мотоциклетизъм. Той се възползва от всяка възможност да яхне мотоциклета си, съчетавайки успешно тази си страст със задълженията си на държавен глава.

"Слънце, вятър в гръба и укрепване на съседските отношения с нашите баварски приятели. Защо не съчетаете приятното с полезното. По време на работното ми пътуване до Зелб в Бавария тръгнах по една писта. Пътуването ми хареса и благодарение на факта, че не карахме по магистралата, а през любимите ми квартали", написа чешкият президент в Туитър за визитата си в Бавария и придружи публикацията със снимка от пътуването.