Трима загинали са открити в автомобил с косовска регистрация, изваден от македонската част на река Лепенец, съобщиха от Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония.

Автомобилът и тримата членове на семейство от Косово се издирваха от вчера, след като превозното средство пада в буйните води на реката при катастрофа с друг автомобил по пътя след граничният пункт Блаце между Северна Македония и Косово.

Единият от пътувалите в автомобила, 21-годишен младеж, е успял да се спаси и е настанен в болница в Скопие, останалите трима - двама съпрузи и по-малкият им син, бяха открити в автомобила ВМВ след няколкочасова акция на полицейски служители от специалния антитерористичен отряд "Тигър", съобщава БТА.

По разпореждане на прокуратурата водачът на другият автомобил, участвал в катастрофата, "Фолксваген Туран", е задържан за продължаване на действията по разследването.

Водачът на Фолксвагена е предприел изпреварване на колоната автомобили и се е сблъскал странично с движещия се в нея автомобил БМВ с косовски номера, който изхвърчал от пътя и се преобърнал в река Лепенец, съобщават от прокуратурата.

Лепенец е неголяма река в Южно Косово и северната част на Северна Македония. Тя е приток на Вардар, в която се влива в западната част на Скопие.