Три цистерни с гориво експлодираха в промишлената зона на Абу Даби - Мусафа, в близост до складове на петролната компания АДНОК, а малко по-късно е подаден сигнал и за пожар на строителен обект на международното летище, съобщиха от полицията в столицата на Обединените арабски емирства.

Отговорност за атаките, които най-вероятно са извършени с дрон, бе поета от подкрепяните от Иран йеменски бунтовници-шиити (т.нар. "хуси").

По-рано тази сутрин в Туитър от бунтовническата групировка обявиха, че планират "качествена военна операция в Обединените арабски емирства в следващите часове". Публикацията бе свързана с профила на говорителя на хусите Яхия Сари.

И двата пожара са под контрол и въздушният трафик не е засегнат, съобщи кореспондентът на "Ал Арабия". 

Все още няма информация за нанесените щети. Започнало е разследване за причините за пожарите. Според полицията при разследването на двете места са открити части от малък летателен апарат.

Коалиционните сили, ръководени от Саудитска Арабия от март 2015 г. насам, подкрепят йеменското правителство във войната срещу хусите. ОАЕ е известна като втората по големина сила в коалицията, след Саудитска Арабия.