Американец случайно нае агент под прикритие от ФБР, който да убие съпругата му, съобщава Lad Bible. Мъжът дори подготвил 10 000 долара в брой за исканата "услуга".

Масимо Маренги от Масачузетс е признал планираното наемно убийство миналата седмица на 16 март и е изправен пред потенциални десет години затвор за престъплението, се посочва в съобщение на американския окръжен съд, цитирано от Lad Bible.

обвиняемият Масимо Маренги

Снимка: Окръжен съд на САЩ

Доказателства са заговора са и съобщения от 1 януари 2021 г. между Маренги и агента на ФБР, в които съпругът отново повдига темата за убийството на жена си.

Двамата се свързват за втори път, когато Маренги моли агента под прикритие да му помогне и да "елиминира" проблема му.

Според други информатори на прокуратурата Маренги се е оплакал, че жена му иска ограничителна заповед срещу него още през януари 2021 г.

По информация на разследващите обвиняемият и "наемният убиец" обсъждали и цената за услугата. Според съобщенията служителят на ФБР заявил, че ако Маренги наистина е сериозен, трябва да подготви 10 000 долара в брой.

"Маренги се съгласи и предостави снимки на съпругата си, информация относно местонахождението и работното ѝ време, домашния ѝ адрес в Малдън, описание на автомобила ѝ и телефонния ѝ номер", се посочва още в информацията.

Властите разкриха, че Маренги по-късно е предал депозит от 1500 долара за убийството, като бил нетърпелив и приканвал тайният агент по-бързо да свърши работата.

След срещата си с Маренги служителят се свързва с полицейското управление в Нортууд в Ню Хемпшир, а оттам по-късно се свързват с ФБР.

Присъдата на мъжа ще стане ясна на 8 юни.