Главнокомандващият на въоръжените сили е упълномощен да вземе "всички възможни мерки" за потушаване на протестите, предаде АП, цитирана от БТА. 
Последният ход на краля идва ден след като 1000 войници от Саудитска Арабия и на 500 от Обединените арабски емирства пристигнаха с мандат от Съвета за сътрудничество в Персийския залив по молба на сунитския режим, подкрепян и от САЩ.
 
Най-малко трима души бяха убити, а над 200 - ранени, при нови изблици на насилие в кралството днес. Представител на силите за сигурност на Бахрейн бе убит при сблъсък с хиляди демонстранти.
Държавната телевизия опроверга слуховете, че загиналият е саудитски войник. Местен жител и гражданин на Бангладеш също бяха убити при сблъсъци.

Банда, въоръжена с тояги и касапски ножове, изпотроши оборудването на печатницата на единствения опозиционен вестник в Бахрейн "Ал Уасат", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
"Искат да ни запушат устата. "Ал Уасат" е различният глас, колкото и умерен да е той," заяви шефът на печатницата Ахмед Махди.

Шиитското мнозинство в Бахрейн, което е дискриминирано от сунитската управляваща династия, се бори за мащабни политически реформи.

Съединените щати и Великобритания призоваха страните в конфликта в Бахрейн да не прибягват до насилие, а да намерят политическо решение на проблемите. Европейският съюз призова военните контингенти от държави от Съвета за сътрудничество в Персийския залив, разположени в Бахрейн, да спазват основните свободи и по-специално правото на мирен протест, предаде Франс прес.