Кралят на Бахрейн въведе извънредно положение

Кралят на Бахрейн въведе тримесечно извънредно положение в островната държава в опит да потуши политическите вълнения, заплашващи монархията.

Обратно в новината

Коментари - Кралят на Бахрейн въведе извънредно положение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До колкото мога да се ориентирам в интернетската информация, конфликтите в арабските държави се различават по своята същност. Но прави впечатление странното съвпадение, че всички тези вътрешни конфликти сред арабите се случват в един и същи период от време. Точно сега тунизийците видяха, че правителството им е корумпирано, а либийците решиха да уреждат етническите и междуплеменни проблеми, пък бахрейнските шиити станаха недоволни от сунитския си монарх. И другият необясним за мене факт е, че западният свят се развълнува единствено за/от "демокрацията" в Либия. Дали пък не се налага на всички араби да ручат жабетата заради либийския нефт? Заради цената му, де. Или просто, някакво Отворено общество иска да учи всички държави на американска "демокрация" и да ползва, каквото имат като ресурси?

Кристалина,ако наистина мислите за пострадалите от социални бедствия,моля,вземете мерки срещу диктатора в Бахрейн!Предложете на ЕС да назначи посланник за шиитите в страната,запорирайте сметките на убиеца на народа си и т.н.

tomazow

Ааааааа , защо тук не се говори за "прецизни "" военни удари А ??? Ами защото там власта е марионетна на СА , тоест на кукловодите , защото такова нещо като правителство на САЩ - НЯМА !!! Сега Клинтън , Френската к??ва Саркози и пудела Англия трябва да обявят протестиращите за ЛЕГИТИМНО ПРАВИТЕЛСТВО , да ги въоражат и да ги подкрепят с военни действия !!! Същото трябва да бъде и в Саудитска арабия където преди дни беше открид огър по протестиращите , които са против онези ""Крале"" мулти милиардери , като разбира се войните на "демокрацията - САЩ , Франция и прочие незабавно да замразят авоарите на "Кралете"" и да наложат забранена зона на полети

Положението в Бахрейн не се отличава от това в Либия. И на двете места има убити сред "мирно протестиращите". Нещо повече, в Бахрейн са въведени чужди войски по подобие на Чехословакия през 1968 г. Да очакваме ли спешни заседания на СС на ООН, аварийни мерки срещу монарха и обкръжението му, изцепки на някои лидери от ЕС за война и трескава дейност от нашата комисарка? Едва ли ще се случи. Не се чува и вой на медиите срещу управляващите. Защо ли е така? Свързано ли е всичко това с Иран и богатите монархии от Залива? Намирисва на мерене с двоен аршин.

Светът, частично управляван от господарите в САЩ, се разпада. Това ще се засилва все повече и повече. Краят наближава.

скоро,скоро ще се разпада USA,чадо......амин