Катастрофата е станала към 19.30 ч. местно време. Пътнически влак е ударил товарен близо до гара Меерсбуш, в провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщи федералната полиция, цитирана от Франс прес и БТА.

Засега не е известна причината за сблъсъка.

Пътническият влак е на компанията Нешънъл експрес, създадена след като Дойче Бан приватизира някои от регионалните си линии, добавя АФП.

Към 22.30 ч (българско време) посолството в Берлин не разполага с данни за пострадали български граждани при влаковата катастрофа в град Меербуш, съобщиха от Министерство на външните работи.

Около 20 ч (местно време) тази вечер пътнически влак се е блъснал в товарен в района на гара Меербуш Остерат, която се намира между Дюселдорф и Дуисбург. На мястото работят спасителни екипи. Все още няма официална информация за броя на пострадалите при инцидента и тяхното състояние. Българското посолство следи ситуацията, сочи информацията на външното ни министерство. 

Мисията ни е отправила запитване до германските власти и очаква допълнителна информация за инцидента.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурния телефон на посолството в Берлин: +49 176 122 99 190.