Католически свещеник, който беше изваден изпод развалините на сграда, собственост на Църквата, разрушена при експлозията вчера в Мадрид, е починал от раните си, предаде Ройтерс.

36-годишният отец Рубен Перес де Аяла е бил транспортиран в болница с множество тежки изгаряния и лекарите не са успели да го спасят.

Според мадридските власти всички доказателства навеждат на мисълта, че взривът на улица "Толедо", водеща към центъра на града, е бил причинен от изтичане на газ.

"Беше като бомба, като ужасно земетресение. Живея точно отсреща и готвех в кухнята. След експлозията цялата сграда се люля около 15 секунди. След това всичко избухна в пламъци", разказа пред "Ел Паис" свидетел на експлозията.

Досега бе съобщено за трима убити. Десет души са ранени, трима от които са в много тежко състояние с фрактури и политравми.

Българското външно министерство съобщи тази нощ, че една от жертвите е 47-годишен българин. Третият загинал е 35-годишният електротехник Дейвид Сантос Муньос - баща на четири деца, който е бил извикан да прегледа разваления котел за газ. Четвъртата жертва е 85-годишна жена, която също е била на тротоара пред рухналата сграда.