Мощен взрив избухна в центъра на испанската столица Мадрид. Експлозията е станала в сграда на улица "Толедо". 

От видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, се вижда, че горните етажи на сградата са разрушени. Гъст дим се издига над седеметажната сграда. По първоначални информации става въпрос за газова експлозия. 

Най-малко двама души загинаха, а няколко бяха ранени, каза кметът Хосе Луис Мартинес-Алмейда пред репортери.

Снимки от трагедията вижте ТУК>>

На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. 

Според diario.es разрушената сграда се намира в близост до училище, старчески дом и църква.

Тя е била комплекс, който е осигурявал домашно обучение на свещеници и е давал храна на бездомници, каза съсед. Районът е блокиран, докато спасителните екипи претърсват за затрупани хора.

 МВнР: Няма данни за пострадали българи

Няма данни за пострадали български граждани при експлозията в сграда в центъра на Мадрид по информация на посолството ни в испанската столицата, съобщи пресцентърът на МВнР. 

Задграничната ни мисия е в контакт с местните власти и полиция, които изясняват случая. Към момента по данни на местните власти има трима загинали, един човек е в неизвестност и десетки са ранени. Няма пострадали в намиращите се в близост до засегнатата сграда дом за възрастни хора, училище и параклис. На мястото на инцидента са полицейски екипи, екипи на пожарните служби, както и хеликоптери в готовност за незабавни действия при необходимост.

По първоначална информация причина за експлозията е изтичане на газ при извършване на ремонтни дейности.