Сайтът на организация за сексуално образование и здраве предлага по 200 британски лири на всички двойки, които застанат пред камерите, за да бъдат заснети как правят безопасен секс, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Целта на инициативата е хората да се избавят от порочните представи за секса, които им налага порноиндустрията. В нея актовете траят до безкрайност, дамското удоволствие в повечето случаи е симулирано, а презервативите са недолюбвани.

Организацията "Pleasure project" желае да сложи край на мистификациите и да покаже на хората достойнствата на здравословния секс между двойки, които се обичат, без ефекти и режисура.

Снимачният ден на "възпитателното натурално порно" ще трае три часа общо.

От здравната организация Pleasure project твърдят, че безопасният секс в неподправена обстановка е най-желаният.

Мераклиите да застанат пред камерите трябва да са на възраст между 18 и 25 години. Филмчетата ще се използват сред студентите, за да се пропагандира безопасният секс. Двойките трябва да са хетеросексуални или хомосексуални от мъжки пол. Крайната цел е да се насърчат хората да използват презервативи.

Филмчетата ще бъдат прожектирани пред ограничени групи и има пълна гаранция, че няма да попаднат още на втория ден в интернет.