Традиционната надпревара се организира от 30 години в развлекателния комплекс Ху Фарм Енимъл Кингдъм в Шропшър. В състезанието участват осем овце, които бягат и прескачат препятствия с плюшени мечета-жокеи на гърбовете, пише в. "Дейли експрес".

Тази година обаче проявата няма да се състои, след като над 52 000 души са подписали петиция за отменянето й.

В резултат на подписката организаторите на състезанието са получи заплахи от защитници на животинските права.

"Срамно е, че трябва да отстъпя пред исканията на тези екотерористи, но се налага да помисля за личната ни безопасност. В заплашителни писма и обаждания бяхме наречени "измет", "гадове", "злодеи", "касапи". Получихме и предупреждения, че ще дойдат хора с ножици за арматура и ще освободят овцете. Най-смешното е, че бяха отправени заплахи за насилие и срещу самите животни, за чието добруване се борят тези субекти", казва собственикът на фермата Уил Дорел.

Веган: Предколедното клане на прасета е геноцид >> >> >>


Организаторите не смятат, че надпреварата с овце се различава от кучешките съревнования за демонстрация на способности. Въпреки това те са решили да отстъпят пред исканията на веганите, според които подобни прояви са "ненужно жестоки". Защитниците настояват също, че животните не са създадени да служат за развлечение на човека.

Исканията им отчасти са подкрепени от Кралското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA) и Британската ветеринарна асоциация. Според представители на организациите тези състезания не са регулирани, а методите за окуражаване на овцете да бягат са под въпрос.

Експертите отбелязват, че тичането към храна е "естествено поведение", но състезанията могат да бъдат стресиращи за овцете, ако присъства голяма тълпа.

Противници на месото с вандалска проява в Пловдив >> >> >>