Стив Джобс обяви на 1 септември новите модели плейъри, подобреното ТВ устройство и обновената версия на операционанната система iOS, по време на демонстрацията си, той не пропусна да се заяде с конкурентите.

CEO-то на Applе твърди, че всеки ден се активират по 230 хиляди устройства с iOS. Същевременно той заяви, че "някои приятели” изкуствено завишават своите данни за активации, причислявайки към тях обикновените обновления на софтуера, съобщава TechNews.bg.

Под "приятели” Джобс визира Google и по-точно нейната мобилна ОС Android. Google обаче реши да не остава длъжен и ден по-късно излезе с опровержение. Пресцентърът на компанията подчерта, че при преброяване на активациите на Android не се отчитат обновленията. Освен това на преброяване подлежат само смартфоните, използващи услуги на Google.

В началото на август изпълнителният директор на Google Ерик Шмид съобщи, всеки ден в света се продават по 200 хиляди смартфона под управление на Android. Той каза, че "Android демонстрира не просто феноменален, а невероятно феноменален ръст” и още: "Бог знае докога това ще продължи".

Дни по-късно Gartner изнесе данни за продажбите на смартфони през второто тримесечие, според които платформата Android е станала по-популярна от iOS на световния пазар.