Хората направо се нахвърлиха отгоре, те стъпкаха всичко, те счупиха всичко. Направо беше оргия!", разказва служителка на супермаркет от веригата в град Форбаш в Североизточна Франция пред Франс прес.

Тя допълва, че управата на магазина едва се въздържала да не повика полиция.

От вчера магазините Интермарше предлагат бурканчета Нутела от 950 грама вместо за 4,50 евро за 1,41 евро.



"Хората бяха обезумели. Бяха като животни. Една жена дърпаше разярено друга за косата. Тя пък я прасна по главата с голяма кутия, видях една жена и с окървавена ръка", разказва друга шокирана свидетелка на "чудото" в магазин в провинцията пред Би Би Си.

Служителите се опитали да предотвратят боя, но бързо били избутани от разярената тълпа. Като видели, че не могат да овладеят положението, служителите повикали полиция, разказва уплашен касиер пред местния вестник "Прогрес".

Цялата налична Нутела в този супермаркет "Интермарше" била разграбена за 15 минути.

В социалните мрежи се появиха кадри, показващи "битката" за намалените бурканчета Нутела.



Ръководството на веригата Интермарше не е очаквало, че промоционалната оферта на продукта на италианската компания Фереро ще породи такъв огромен интерес и поднесе извинение на клиентите си, пострадали при опит да се доберат до продукта.

В някои магазини от веригата инциденти не е имало, но персоналът разказва, че стоката се е изчерпала страшно бързо.

Компанията Фереро пък се десолидаризира с акцията и каза, че тя е била едностранно решение на веригата Интермарше.

Италианската компания "Фереро", която произвежда прочутия течен шоколад, се разграничи от събитията и обяви, че намалението е било предприето едностранно от веригата "Интермарше".

Над 360 милиона килограма се изяжда всяка година от шоколада "Нутела", който се продава в около 160 държави по света.