Десетки класически автомобили се събраха пред Елисейския дворец във френската столица, за да отбележат 120 години от провеждането на първия автосалон във френската столица

Голям парад от ретро автомобили отбеляза юбилея на един от най-известните, важни и посещавани автосалони в света - този в Париж. След кратка "сбирка" на площада пред Елисейския дворец, автомобилите направиха почетна обиколка на града преминавайки по поречието на Сена.

Голяма част от автомобилите разбира се бяха от местните производители, като и в автосалона очакваме те да имат по-засилено присъствие с голямо количество представяния на нови модели и разнообразни прототипи.

Историята на автосалона започва през далечната 1898-а, когато пионерът Алберт Де Дион решава, че е време да осъществи подобно събитие и всичко останало е история и то дълга.

През годините автосалонът преживява много промени - с прекъсване по време на двете световни войни и една петролна криза, като тази година ще бъде неговото 75-то издание.

От 20 години насам изложението се провежда през година, като то се редува с друго също толкова важно - това във Франкфурт, Германия. Заедно с това в Женева и това в Токио, те формират най-важните събития за световните автопроизводители.

Автосалонът ще отвори врати за зрители на 4-ти и ще продължи до 14-ти октомври, като очакваме да разберем най-интересното в предходните два медийни дни.