Става въпрос за необитаемия остров Ханда, на който живеят над 200 хиляди морски птици и който е най-отдалеченият остров във Великобритания, съобщи в. "Дейли телеграф".

Търсеният кандидат трябва да прекара сам месеците от март до септември. Всяко лято островът посещават над 7 хиляди туристи, четирима дългосрочни доброволци и 45, които идват да помагат само за седмица. Те съдействат при преброяването на птиците.

Туристите, които в най-оживените дни са над 150, идват да наблюдават яребици, тъпоклюни кайри, среден морелетник, полярна рибарка, обикновена гага и чайки.

"Тази отговорна позиция изисква отлични организационни умения, съчетани с голяма приспособимост. Ще трябва да организирате собствената си програма за работа, както и тази на екипа доброволци", казаха от дружеството.

Кандидатите трябва да бъдат в добра физическа форма и да желаят да работят на отдалечено място. Постъпилият служител ще трябва да пътува всяка седмица до най-близкото село, за да пере дрехите си, да използва банка, магазини и да зарежда бутилката с газта. Затова ще му бъде необходима шофьорска книжка и превозно средство. Жилището му ще бъде осигурено безплатно.