Младежът е в болница в тежко състояние. Драмата се разиграла на 150 метра от брега в курорта Айн Сохна в Суецкия залив, на 120 километра от Кайро.

Последното до тези дни нападение от акула в Червено море беше миналата година в района на Хургада в Египет. Тогава загина 52-годишен германски турист.

Най-сериозни инциденти имаше през 2010 г. в района на курорта Шарм ел Шейх. Тогава за няколко дни при нападения на акули загина германка и бяха ранени трима руснаци.

В курорта Айн Сохна, в който стана последният инцидент, акула не е виждана от 2012 г.

60-годишна жена, която се е гмуркала край Пърт, провинциална столица на Западна Австралия, е загинала вчера след нападение на акула, съобщи Би Би Си. Това е второ такова нещастие в района в рамките на седмица.

43-годишен мъж, който се е гмуркал заедно с пострадалата, почувствал как нещо минава край него и когато изплувал, видял "разбъркване във водата".

На помощ се притекли трима рибари, които задържали лодката си между него и акулата и той успял да се качи. Още там констатирали, че раните на жената са тежки и смъртоносни.

Рибарите казали, че акулата била по-дълга от тяхната 5,5-метрова лодка.

Във вторник 29-годишният сърфист Бен Геринг е бил нападнат и тежко ранен в същия район, а сърфът му бил строшен на две.

Наложило се да бъде ампутиран единият крак на младия мъж, но това не помогнало. В петък през нощта той починал от раните си.

Два дни след нападението край Мандура, около 70 км южно от Пърт, била уловена бяла акула, дълга 4,2 м. Но нищо не сочи, че именно тя е атакувала сърфиста.

В световен мащаб нападенията на хора от акули са сравнително малко. Но напоследък те зачестяват според статистиката за 2015 година, когато са регистрирани 98 инцидента с шестима загинали.