Лейди Гага победи Бритни Спиърс и вече е новата кралица на Twitter с 5 743 426 последователи, Бритни остава втора (5 709 486), трето място е за Аштън Кътчър - 5 579 000. След като разбра, че абсолютен лидер по брой на последователите в мрежата на най-популярния микробог Лейди Гага излезе с встъпително слово в YouTube и обяви, че тя е новата кралица на Twitter.

Видеото е озаглавено в типичния неподражаем стил на певицата: An Inaugural Message from Tween Gaga. Лейди Гага, която в Bio полето на Twitter се определя като майка на чудовища (mother mons†er) благодари на всички малки чудовища, които я следват.

Наричат я Мадона на уеб поколението, а за famecount.com изпълнителката на "Bad Romance" е просто най-известната онлайн знаменитост. Нейното присъствие в интернет надминава всякакви граници за популярност.

Победи Брака Обама има 16.5 млн. (срещу 12.8 млн.) приятели във Facebook + 333 000 YouTube абонати и невероятното №4 в списъка на Топ 100 на Forbes.

Световната й популярност, новите парчета, "безмилостният" брой турнета и сделките (с компании от ранга на Polaroid и Virgin Mobile) намериха и материален израз в приходи от 62 милиона щатски долара за годината, считано към месец юни обобщава, blogs.forbes.com.