Специалисти от световноизвестната марка "Ливайс" посочиха оптималния срок за прането на дънките - веднъж месечно, пише в. "Индипендънт", цитиран от БТА.

Експертите припомниха, че когато били изобретени тези панталони през 1873 г., те били носени от работници и миньори в американския запад. Денимът е здрав и траен и не е необходимо да се пере толкова често, колкото си мислят мнозина. Месечното пране ще ни спести вода и електроенергия.

Специалистите на "Ливайс" препоръчаха как да се перат и останалите дънкови изделия. Те трябва да се обърнат наопаки, да се сложат в пералнята с други тъмни дрехи и да се пуснат на програма с хладна температура. Може да се използва течен перилен препарат, но без избелител.

С дънки, с които сякаш имаш 4 крака

Разкроени дънки с крачоли, чиято вътрешна половина представлява обикновени дънки, а външната половина - феерична прозрачна материя на сърчица - прави дамата, която ги обуе да изглежда с четири крака, съобщи в. "Метро".

В зависимост от позата и движенията притежателката на този моден артикул изглежда сякаш носи обикновени дънки или воалена пола до глезена. Цялостният оптичен ефект е доста сполучлив, но засега моделът набира популярност по-скоро като куриоз, отколкото като удобно и елегантно облекло. Привържениците казват, че отпада притеснението от постоянното прибиране на диплите на дългата пола при движение или когато се развяват от вятъра. От друга страна се запазва класическия стил на дънките.

Но някои питат защо трябва да си купуваш дънки, с които изглеждаш като с четири крака. Описанието на модела в Топшоп гласи: "Черни разкроени дънки с блестящи сърца от външната страна".