Take-Two утрои печалбата си само за 3 месеца и вече "е на седлото", благодарение на невероятния успех на Red Dead Redemption. Фирмата отчита значително по-добри от очакваното финансови резултати за тримесечието - 354.1 млн. долара.

Компанията е продала 6,9 млн. копия в световен мащаб, пише gamespot.com. Миналата година за същия период бяха отчетени $94,9 млн., увеличението на приходите и повече от три пъти.

Цифрите са толкова положителни, което кара председателя на борда на директорите на Take-Two смята, че текущата година ще е най-силната финансова година за фирмата от 10 години насам (без да се отчитат постъпленията от Grand Theft Auto).

Без Red Dead Redemption, най-много продажбите за Take-Two Interactive Software (лейбъли на компанията са: The Rockstar Games и 2K develops) реализират игрите Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City, Grand Theft Auto IV, NBA 2K10 и Borderlands, но въпреки това компанията отчете и големи финансови загуби.

Цифровата дистирибуция на геймърско съдържание, вече придобива по-сериозен фокус, отбелязва gamespot.com, новите DLC-та за Borderlands и BioShock 2 показват, че това е начинът на развитие.

На 21 септември се очаква и новото съдържание за Red Dead Redemption - the Liars и The Cheats Pack, както още допълнителни мултиплейър възможности и нови опции за съперниците в мултиплейърен режим. Съдържанието е достъпно за даунлоуд през PlayStation Network на цената от $9.99 и за Xbox LIVE (800 Microsoft Points).