Форумът за Западните Балкани в София на 17 май ще завърши с официална вечеря, която ще бъде съставена от само български продукти. В кухнята на европредседателството шеф Борислав Паунов ще приготви вечерята за 40 високопоставени държавни глави, съобщи bTV.

Преди дни премиерът Бойко Борисов се закани, че ще нахрани гостите си от ЕС с качество на храните, които те ни предлагат като внос. Той изрази недоволството си, че вносът на храни в България не е със същото качество като в страните от Западна Европа.

Всички продукти обаче са от проверени биоферми. Менюто съдържа трактовка на шопска салата с розов домат, хубаво овче сирене, микро растения, традиционна "Снежанка", декорирана с бейби репички и залята с песто от босилек. 

Предястието е телешки кюфтенца, като месото е специално подбрано, с манатарки, както и чипс от 3 вида картофи. Основното е биволски стек с пащърнак и дива ябълка, пресен морков и сос от трюфели.

Десертът пък е ореховка с мус от ягоди и малини.

Майстор готвачът, който е готвил за ФК "Барселона", ФК "Челси" и кралски фамилии, посочи, че например футболистите имат специално меню, а той храни съпътстващите гости. Певицата Шаде пък имала изисквания за плодове, ядки и вода.