Новият районен кмет на "Триадица" Димитър Божилов коментира резултатите от изборите и бъдещата си стратегия за един от най-големите столични райони пред БНР.

Димитър Божилов събра 54.10% от вота, като остави зад себе си Николай Терзиев от ГЕРБ с 35.41%.

Новият кмет е роден и израснал в София, живее и работи в района, действащ адвокат е.

Женен е, на 34 години, член на националното ръководство на "Демократи за силна България". Участва в инициативата за запазване на зелената площ в кв. Стрелбище, защитавайки справедливите искания на жителите на тази част на Триадица за по-чист въздух и свободен достъп до природа.

През 2015-та година участва на местните избори, като кандидат за кмет на столичния район Триадица. Стига до балотаж, като опонентът му печели с минимална разлика.

При избора на кмет има изключителна мажоритарност. Район "Триадица" обхваща от централната част на София до Околовръстното. Всяка част има свои проблеми, но отдавна настоявам да се преодолее явлението "Триадица" на две скорости - коментира Димитър Божилов. - Хората и в поотдалечените части плащат същите данъци и имат право на всички услуги.

Новият районен кмет подчерта, че ще работи за администрация, обърната към хората. Едно от новите му предложения, залегнало и в програмата му, е т.нар. нощен кмет. Тази функция ще изпълнява един от заместниците му и той ще бъде на разположение на хората и бизнеса след работното време на районната администрация.