Заради продължаващия ремонт на бул. "Цар Борис III" затварят до септември част от ул. "Алабин" в столицата. Това стана ясно на инспекция на кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-кмета Ангел Джоргов в района.

Вече два месеца продължава първият етап от стартиралия ремонт на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III". Той започва от площад "Македония" до бул. "Бъкстон".

Затворена за движение ще бъде ул. "Алабин" - в участъка от улица "Лавеле" до бул. "Христо Ботев". Движението по "Алабин" ще бъде пуснато през септември.

Скрийншот: БНТ

"В неделя предстои затварянето за автомобили и трамваи на "Алабин" - между "Христо Ботев" и "Лавеле". Важно е, че "Лавеле" ще остане отворена на този етап, за да може да се ползва като обходен маршрут, и на първия етап ще се работи в пътното платно, релсовият път, задно с пътните платна, тротоарите ще бъдат оставени за движение на гражданите, след това ще се изградят и тротоарите", каза заместник-кметът на Столична община Ангел Джоргов.

"Очакваме този участък на улица "Алабин" да бъде готов за есента също, разбира се, знаете че трамвайните релси ще продължат да се работят до следващата година, дотогава има заместващ автобус", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.