Шофьор сам нарисува и монтира самоделни регистрационни табели на колата си, за да се прибере до София. Мъжът прибягнал към този абсурден ход, след като на влизане в България оригиналните номера на автомобила му били свалени.

Причината била, че потърпевшият показал американска шофьорска книжка на границата. Според служителите на КАТ тя не била валидна у нас, а потърпевшият твърди, че с нея може да кара 3 месеца.

"На ГКПП "Калотина" ми поискаха книжката, разгледаха я. Помолиха ме да отбия отстрани. Дойде шефът на "Гранична полиция" и ми каза, че с това свидетелство за управление на МПС мога да карам само пред Белия дом. Свалиха ми номерата и ми казаха да чакам репатрак. Нямах избор и изработих сам табелите. На АМ "Тракия" ме спряха отново, защото съм с ръчно направени номера", разказа пред Нова Рамадан Махмуд.

Кадър: Нова тв

Потърпевшият се надява органите на реда, които и при двете му спирания били много любезни, да му съдействат за изчистване на казуса и да му върнат табелите, защото той изкарвал парите си с колата. И съветва всички хора да не правят като него, защото това е незаконно.

"Не познавам много хора, защото работя в Англия, за да потърся помощ от тях. Това е причината да направя сам табелите. Трябваше да стигна до София, защото леля ми не е добре", споделя още мъжът.