Защо шофьор нарисува сам номерата на колата си...

Рамадан Махмуд останал в без табели на границата, след като показал американска книжка

Обратно в новината

Коментари - Защо шофьор нарисува сам номерата на колата си... | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в Америка без визи, ама не им признаваме книжките..... Книжка на Английски, и наще убостници не могат да я разшифроват, че искат легален превод. No comment...

То бива да си тъп, ама чак толкова ... Ние няма да искаме в САЩ без визи, ако и те идват тук с визи, още повече, че за ЕС може, а за няколко страни в ЕС неможе! Що да им признаваме книжките, щото те признаха нашите ли? ...

1. Мъж /от Сърбия?/кара кола със Сръбски номера, кара я с Американска книжка и с тази кола работи в Англия... доста странно! 2. След като са му свалили номерата на границата, кой беше отговорен колата да остане на място, докато дойде рапатрака, вместо този да си се качи в нея и да потегли по магистралата с фалшиви номера!? Тук има няколко нарушения, но не само на водача..

Ако този на границага е бил от партия ГЕРБ всичко е възможно, вожел и да го накала да продължи пътуването си "гол"....с тези идиоти гербисти, всичко е възможно.

Бил е дърт русофилски тумбак, който мрази всичко що не е Руслямистан.

Да бе да, с американска книжка

"шеф" на гранична полиция на КПП-то

Andorra, Hongkong, Monaco, New Zealand, San Marino, Switzerland, and Senegal са страните в свта за които американската книжка важи без доп. документ. За всички останали се изисква притежание и на международна. Ако имаш ам.книжка и живееш постоянно някъде в Европа има гратисен период от 6м през който трябва да регистрираш тази книжка за да ти издадат местна. Предполагам Андрешко не е имал международна и съответно ... Интересното е че преминал през цяла Европа и никъде не са го спрели. Това е пълен абсурд :)

Не е чак такъв абсурд. Пътувам редовно и САМО на българската граница ми искат документи на колата и книжка. Едно време сърбите питаха за зелена карта, но това от години не са ми го искали.

Whether you're American or Canadian, your passport and driver's license are all you need in most European countries. However, some countries also require an International Driving Permit (IDP). An IDP is an official translation of your US license (making it easier for the cop to write out a ticket). You can get an IDP at your local American Automobile Association or Canadian Automobile Association office for $20 plus the cost of two passport-type photos. С други думи или не е знаел, или е решил да си спести $20 и две снимки.

Аре законите да са равни за всички и да не се правим, че трябва изключения за нас "бе бате" "A state-issued U.S. driver’s license is valid in Bulgaria only when carried and presented in conjunction with an International Driving Permit. For more information on International Driving Permits and general information on international road safety, please visit: http://travel.state.gov/content/passports/english/go/safety/driving.html."

Абе тоя от ква дива селяния идва, че да си рисува номерата?! За таксита не е ли чувал??

представям си как малоумният катаджия се е дивял на американската книжка на момчето, за да реши че била важала само за Белия дом. поредният некомпетентен и корумпиран парашутист с пагони

Айде първо да попрочетеш и после да сереш, а? -> "A state-issued U.S. driver’s license is valid in Bulgaria only when carried and presented in conjunction with an International Driving Permit. For more information on International Driving Permits and general information on international road safety, please visit: http://travel.state.gov/content/passports/english/go/safety/driving.html." Резаният селяк ако няма международна шофьорска книжка няма право да управлява МПС в България само с американската. Да не говорим, че цялата му история смърди отвсякъде - кара с книжка от САЩ, а работи в Англия и дошъл в България да види болната си леля, трябвало да стигне до София пък с рисуваните номера го спряли на АМ "Тракия" и с колата си изкарвал прехраната. Последно кое от всичките тия глупотевини е истината?

Истината е, че недоразумението НЯМА редовно свидетелство за управление на МПС. А колко му е акъла е ясно щом си е нарисувал сам табелите и тръгнал за София!

И това как оправдава милиционерското остроумие на контролния орган.

Много ми е чудно защо ползва американската книжка след като работи в Англия и пътува из Европа!? Най-удачно би било да я е беше подменил когато се е върнал от щатите за да не се случи именно това сега. Чудно дали книжката му е била все още в срок или е била вече изтекла? Да беше предоставил повече информация за случилото се освен, взеха ми номерата и сам си нарисувах.

много просто! не си е сменил книжката, защото американската важи в цяла европа. но поредният олигофрен с пагони на калотина е решил, че такива книжки важат само за Белия дом

Катаджията да каже че с тая книжка може да кара само пред Белия дом смятай къв руски кавал е

Май кавалът е бил отсреща. Що не пробваш да си нарисуваш табели и да идеш да караш някъде по света с тях. Дали няма да те гръмнат, как мислиш?

явно шефът на гранична полиция на калотина е прост балканопитек, който трябва незабавно да бъде уволнен

Що не четете като не знаете бе "питеци"?Х'американската шофьорска книжка ваши в Европа САМО АКО ИМА И МЕЖДУНАРОДНА ТАКАВА-ПОНЯЛИ ЗНАЕЩИ ПИТЕЦИ???

Е ако имаш международна, за какво ти е тогава пък х'американската?

а, сетих се! да се фукаш с нея!

защо не ги уволняват такива тъпи и прости катаджии?! човекът най-добре да ги съди, но за съжаление и съдиите не са по-стока от корумпираните катаджисти в бг. Американските книжки важат в цяла европа, но някакъв си селски катаджия е решил, че важат само за пред Белия дом. тъпотия до шия!

Или нямаш книжка и си идиот или изобщо си си идиот! За сведение - Тъмнобелите българи без образование и които нямат книжка си купуват ментета от Гърция, Чехия, Полша и т.н. с надеждата пред неграмотни служители на КАТ да минат без санкция. Тоя е решил, че американска звучи по-тежко ...

Неща не се връзва...Взели ли са му книжката...има ли издаден акт или протокол където пише на какво основание е иззета!? Ако са му свалили номерата също трябва да се обосновка! Според мен господин Махмуд казва половината истина, журналята защото толкоз ди могат не са си направили труда да звъннат на ГКПП Калотина и да попитат!

luda rabota , samo v Bulgaria stavat tezi neshta , tam tribva da si izvadish mejdunarodna knijka za da naemsh kola ludy hora , kato doidesh v amerika koi she te pita a menish knijkata abe lud neobrazovan tap Narod , jivee v 19 vek ...

То при вас се видя сега на изборите колко сте умнички и си стой там и спри да хейтваш тук

СЪС свидетелство за правауправление издадено в САЩ има право да управлява до 3 месеца ,а ако реши да се установи за постоянно в България трябва да отиде в КАТ за да му издадат българско на база Варшавската конвенция!!! За ЕС от 2016 не е нужно да се сменява книжката! Това е само за категория В!

Точно това е въпросът - най-вероятно има постоянно жителство в Бг и съответно тази книжка има стойността на гъз папир ... 3те месеца са за временно пребиваващи/ пътуващи или докато се установиш и ти издадат местна. Да пробва да я представи в Англия и да видим каква ще е реакцията ... И защо не е показал българска - няма или му е отнета в Англия или някъде по трасето ?

От американското посолство-"Американските шофьорски книжки важат в България само, ако представите и международна шофьорска книжка. Това изискване се прилага стриктно." Всички други коментари турчина да си ги прави в Анадола

Не е така. Ако живееш постоянно в някоя държава от ЕС трябва да имаш МЕСТНА книжка, за да може да ти отнемат точки и да си получзваш глобите. Въпросната книжка се издава на база на книжката, която имаш от друга държава в ЕС. Ако си с българска книжка и започваш да живееш постоянно в Австрия например, трябва до 3 месеца да си смениш книжката с австрийска. Австрийците ти прибират българската книжка и ти издават австрийска, а българската изпращат обратно по служебен път в КАТ в България.

Човека е каубой. Какви са тия аборигени в България, та ще му казват какво да прави. Имали били закони. Като ги имат, да си ги спазват. Каубоите се движат по законите на прерията. Да ги научат и българите и да ги спазват. На това му викат, че момчето е попило малко повече американска пропаганда за екстериториалност на американските закони, като задължителни за всички държави. Да седнеш и да нарисуваш номера, не е еднократно секундно действие. А обмислено и продължително. Като са му казали да седи и да чака репатрака, що е избягал. Не става да се правиш после на недоразбрал.

Ако беше с руска книжка и му бяха свалили номерата, пак ли щеше така да крякаш?

Не, нямаше да крякам. Ако беше с руска книжка, нямапе да е толкова тъп да прави такива номера. Тъпотата е изключителен патент на всичко англосакско. И всеки, докоснал се до тях, започва да тъпее. А ти си живото доказателство. След време почват и психичните отклонения. Така че ходи се лекувай в психиатрия и си налягай парцалитв в САШ, ходи брой бюлетини. В България важат български закони, а не американски или английски. Американските закони си важат в САЩ. ПО-горе е обяснено от колегата бгх каква вероятно е ситуацията. В случая не е чак толкова от значение самото незнание. А наглостта и незачитането на българските закони и проявата на типичната англосакска наглост. И демонстративното отношение, че седи над обикновеното българско туземно население, спазващо законите. А ти пак да повторя, бегай в психиатрията да се лекуваш от руска параноя. Точно това заболяване е било развъждано в САЩ през 50-60 с технически средства. Промит мозък.

не знам дали момчето е каубой, ама ти явно си балканопитек

"Не познавам много хора, защото работя в Англия, за да потърся помощ от тях".Допусната е грешка ,лицето не живее в Америка.Може би са имали предвид английска шофьорска книжка.И да ,той има право да ползва чуждестранна такава за три месеца в БГ.Български му работи.

В силно развитите СДС-аро-СИК-аджийсктите държави,като нашата е така. Всеки прави каквото си иска.

:)))))))))))))))))))))ами тя полицията си е още с манталитета на вчерашната милиция бе селски,айде у леву и си плащай данъците:)))))))))

Хммм... откога американските книжки не важат у нас?

От къде 681 г.

Според мен добре се е справил и в КАТ трябва да го наемат да им прави табелте за номерата.