От понеделник затварят част от столичния бул. "Шипченски проход" в посока центъра в район Слатина, съобщи кметът Георги Илиев. Пътният участък ще бъде затворен за движение за половин година - от 1 април до края на септември.

"Важна е извънредната новина за наложителното затваряне на част от бул. "Шипченски проход". Във връзка с изграждането на Метростанция №4, се налага да бъде затворено едното пътно платно (в посока центъра) в участъка на булеварда между бул. "Асен Йорданов" и ул. "Иван Димитров - Куклата", информира районният кмет във Фейсбук.

Днес и през почивните дни, ще бъде положена новата маркировка, ще бъдат синхронизирани съществуващите светофари в този участък и ще бъде изградена нова, временна светофарна уредба на кръстовището на бул. "Шипченски проход" и ул. "Владово", обяснява Илиев.

Кметът на "Слатина" уточнява, че движението на трамваите няма да бъде повлияно. Неудобствата засягат основно автомобилите, тъй като всъщност другото платно, което в момента помещава две еднопосочни ленти, ще се "превърне" в двупосочно.

Временната организация на движение ще влезе в сила от понеделник, 01.04.2024 г., и се предвижда да остане в сила до 30 септември.

В района при старта на изграждането на метростанцията вече беше затворена ул. "Гео Милев", която беше друга основна пътна връзка в квартала. 

Схема: VOD/Район "Слатина"