В пет лечебни заведения в столицата могат да се ваксинират деца от пет до 11-годишна възраст срещу Ковид-19, съобщават на интернет страницата си от Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ).

Лечебните заведения са диагностично-консултативният център "Софиямед" - Люлин, където ще се поставят ваксини в четвъртък, от 13:00 до 14:00 ч; многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Здравето 2012" - в сряда, от 10:00 до 14:00 ч; "Амбулатория за групова практика за специализирана медицинска помощ по детски болести Южен парк" - в петък, от 10:00 до 16:00 ч.; диагностично-консултативният център "Вита" - в понеделник, от 12:00 до 13:00 ч.; МБАЛ "Надежда" - в понеделник, сряда и петък, от 10:00 до 15:00 ч.

Възрастните, които желаят да се ваксинират, могат да го направят в 63 столични лечебни заведения. Пълният списък е публикуван на интернет страницата на СРЗИ.

Ваксинационният пункт в Александровска болница, в който се поставят ваксини срещу COVID-19, спира работа на 23 май, съобщиха от лечебното заведение. Пунктът преустановява работата си заради намалял интерес към ваксинацията.

Центърът за ваксинация отвори врати на 27 декември 2020 година.

 

София-град продължава да е в жълта зона по ниво на заболеваемост от коронавирус, показват днешните данни на Националния център по заразни и паразитни болести. Останалите области в страната са в зелена зона - със заболеваемост под 100 на сто хиляди души население.

По данни на картата за епидемичната обстановка в страната, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с коронавирусната инфекция, всички региони са в най-ниския етап - нула.

Заболеваемостта от Ковид в България на двуседмична база е 61 на сто хиляди души население.