Изборът на кмет на район "Красно село" се отлага за следваща седмица. След няколкочасово обсъждане Столичният общински съвет (СОС) не прие предложенията на групите на "БСП за България" и на "Демократична България" (ДБ) за кмет на района. От левицата предложиха общинския съветник Николай Николов, а от ДБ - общинския съветник Борис Милчев.

Председателят на СОС Георги Георгиев обяви на брифинг, че свиква извънредна сесия идния четвъртък за избор на кмет на район "Красно село" измежду тримата заместник-кметове.

Спор по време на заседанието предизвика въпросът дали новият кмет на район "Красно село" да бъде избран измежду заместниците на досегашния кмет Росина Станиславова или законът позволява на поста да бъде избран общински съветник. Според БСП и ДБ няма пречка кмет на района да стане общински съветник, предаде БТА.

Според ГЕРБ-СДС законът е много ясен и казва, че новият кмет трябва да се избере измежду заместник-кметовете на района.

На 1 март тази година Общинската избирателна комисия - Столична община прекрати предсрочно пълномощията на Росина Станиславова като кмет на район "Красно село", след като Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) установи конфликт на интереси.

Върховният административен съд потвърди решението на комисията след съдебно обжалване на Станиславова. Тя беше кмет, излъчен от ДБ, които след избухването на скандала оттеглиха доверието си от нея.