"Спаси София" отхвърли обясненията на Столична община, че ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" не е приключил и чакат специална смес за фугите при трамвайните релси.

Снимка: Официална фейсбук страница

"Вместо извинение към софиянци, поредните оправдания, които не спираме да чуваме след всеки нов некачествен ремонт в столицата. Вместо поемане на лична отговорност, управляващите Столичната община, призвани да защитават обществения интерес, бягат от камерите и не казват истинската причина за провала. Явно кметът все още вярва, че ако нещо се строи мърляво от самото начало, магически ще стане прекрасно с рязането на лентичката. За сведение, г-жо кмет - няма "фугираща смес", която да поправи накълцаните като със сатър павенца около релсите. Няма как да отстраните дефекти по вече наредените настилки без да ги разкъртите и да ги подредите наново. Тези дефекти ще си останат и ще грозят София като паметник, физическа манифестация на Вашето управление - пошла, грозна картинка на безхаберие и некадърност, струваща ни милиони", пишат на страницата си във Фейсбук "Спаси София".

От организацията пуснаха и нагледна анимация за технологията, по която се редят паветата по "Графа", обясняваща защо все не им се получават ремонтите...

"Г-жо Фандъкова, защо все така се получава, че да не можете да завършите един единствен обект като хората, без да има забележки и огромно възмущение у гражданите? Имахте една улица, с чийто ремонт да докажете, че сте способна да управлявате този град. Провалихте се, но това ни струваше 24 млн. лв., загубено време, много неудобства и пропилян шанс София да заприлича на нормален град. Докато не ни убедите, че можете да гарантирате качествено изпълнение на обектите до последния детайл, както и да защитите обществения интерес, вие нямате нито легитимност, нито доверие. Но май вече е късно...", заявяват още от "Спаси София".

Преди няколко дни бяха премахнаха част от оградите, зад които се случва основният ремонт на улица "Граф Игнатиев" в София. Дупки, неравности и кръпки по новата настилка предизвикаха възмущение у гражданите.

Снимка: Фейсбук групата Подай Сигнал - Кажи на Всички

Снимка: Фейсбук групата Подай Сигнал - Кажи на Всички

Георги Гинев от фирмата изпълнител на проекта за основна реконструкция на централната улица обяви, че обектът не е завършен и не е предаден. Според него в извършената до момента работа няма съществени проблеми. Вчера отново бяха поставени премахнатите преди това огради в близост до ул. "Алабин".

По договор фирмата изпълнител има 300 дни от 7 май, за да приключи ремонта на ул. "Граф Игнатиев".