От 16 август, неделя, се възстановява движението по обновения участък от бул."България" от бул."Тодор Каблешков" до Околовръстен път в посока кв."Бояна", който е цялостно рехабилитиран.

Извършен е ремонт на трасето с дължина 1350 м, поставена е 17 000 кв.м метална мрежа, хидроизолация, нова асфалтова настилка. Възстановено е и мостово съоръжение над ул. "Васил Стефанов", преди Околовръстен път. Продължава работа по тротоарите и велоалеите.

Преди това бяха ремонтирани участъците на бул."България" от бул."Гоце Делчев" до бул."Тодор Каблешков", както и от Околовръстен път до моста на р.Боянска.

От неделя ще бъде затворено за рехабилитация срещуположното пътно платно бул. "България" в посока център, в участъка от бул."Тодор Каблешков" до Околовръстен път.

Временна организация на движение:

От 16 август до 14 септември /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по пътно платно на бул. "България" в участъка от ул. "Тодор Каблешков" до Софийски околовръстен път в посока център, движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на бул. "България" в посочения участък.

За същия период се променя маршрутът на автобусна линия № 304, както следва (в посока ж.к. Дружба-2): от спирка с код 2458 "НИМ" (начална/крайна) по маршрута до кръстовище бул. "Никола Петков" - бул. "Братя Бъкстон", по бул. "Братя Бъкстон", по ул. "Тодор Каблешков", по бул. "България" и по маршрута до ж.к. "Дружба-2".

В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусна линия № 304 обслужва всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.

За маршрута на автобусна линия № 304 се закриват спирки:

- с код 1464 "НИМ";

- с код 0868 "Кв. Манастирски ливади";

- с код 2688 "Ж.к. Бокар".

Изместват се спирки, както следва:

- спирка с код 0868 "Кв. Манастирски ливади", за автобусна линия № 64, се измества със 120 метра в посока ул. "Тодор Каблешков" в тревната площ на западното пътно платно на бул. "България";

- спирка с код 2688 "ж.к. Бокар", за автобусна линия № 64, се измества успоредно на съществуващото си местоположение в западното пътно платно на бул. "България" в посока ул. "Тодор Каблешков";

- спирка с код 2206 "Ул. Тодор Каблешков", за автобусни линии №№ 64 и 304, се измества преди ул. "Тодор Каблешков" непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището бул. "България" - ул. "Тодор Каблешков".