Градският транспорт в София да работи с намалено работно време предлагат от Центъра за градска мобилнос, докато траят по-строгите противоепидемични мерки, които ще влязат в сила от тази вечер.

Въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки ще доведе до намаляване на пътникопотока в обществения транспорт в София. Затварянето на училища, университети, забраната за извънучилищни дейности, както и промяната в работния режим на различните бизнеси ще е и причината за по-малка натовареност по линиите на градския транспорт, казват от ЦГМ.

Оттам ще предложат на Столичния общински щаб временна промяна в работното време на обществения транспорт от 30 ноември до 21 декември.

Предложението е последните курсове на градските линии да са около 22 часа, а на извънградските - 22,30 часа. С такова работно време градският транспорт се движеше по време на локдауна пролетта. То бе въведено на 11 май.

Временно ще бъде закрита линия А 294, която е с маршрут: Студентски град - метростанция "Г.М. Димитров".

Колите на обществения транспорт ще се движат по зимни разписания. ЦГМ ще прави анализи на потока от пътници в реално време и в случай на необходимост ще може да организира гъвкави промени по линиите, ако се налага.

От ЦГМ напомнят, че всички превозни средства, каси, депа и обекти се дезинфекцират минимум по два пъти на ден.