С водосвет беше открит параклисът "Св. Пророк Илия" в дома за стари хора "Надежда" в София. Той е направен със средствата на дарителя Галя, която не пожела да говори пред медиите. На освещаването присъстваха заместник-социалният министър Зорница Русинова, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по социални дейности Албена Атанасова.

Фандъкова уточни, че четири са старческите домове, които са общински. Тя обясни, че разширяват тази дейност като я дават за управление на неправителствени организации, какъвто е случаят и тук. Тя изрази задоволство от факта, че нито един от възрастните не се оплака от условията и грижата, а посочиха, че там е по-хубаво дори от у дома.

"Столичната община беше първата, която закри домовете от стар тип. Тук се намираше един от най-тежките домове "Пенчо Славейков", който беше закрит през 2016 г. През 2017 г. беше сключен договор с неправителствена организация "Информация и консултация", която пое грижата за възрастните хора. Две нови услуги бяха разкрити тук като сградата беше цялостно ремонтирана. В момента продължава ремонта на ВиК системата", заяви тя и посочи, че общината ще продължи да разширява грижата за възрастните хора.