Отново бомбени заплахи в страната. След като бяха прекъснали за няколко дни около изборите, днес отново са получени такива съобщения в десетки училища и няколко университета в София.

Поне 50 училища в столицата са получили тази сутрин имейли със заплахи за поставено взривно устройство, предаде БНР като се позова на СДВР. Заплахите отново са изпратени по електронна поща от същия подател като през първите два дни миналата седмица. Този път обаче се иска плащане в биткойни, в противен случай е отправена бомбена заплаха.

Във всички учебни заведения децата са изведени на двора. Според приета миналата седмица промяна при подаден сигнал МВР трябва да прецени дали той е реален или не.

В две учебни заведения - в Доброславци и Нови Искър - е взето решение за спиране на учебния процес.  119-то "Академик Михаил Арнаудов" в кв. Изток също е освободило децата, а утре ще учат онлай.

25-о Основно училище "Д-р Петър Берон" в столичния район "Красно село" също е получило заплашителен имейл. Полицаи извършват претърсвания в училището, в което за втори път в рамките на няколко дни е подаден сигнал за поставена бомба. Учениците бяха евакуирани за пръв път миналия четвъртък. Днес децата са принудени да чакат родителите си навън под дъжда, който почти не е спирал в София от вчера, предаде Bulgaria ON AIR. 

През миналата седмица имаше над 100 сигнала за взривни устройства в училища в областите Плевен, Сливен, Варна, Бургас и София, като имейлите бяха почти идентични.