Нова серия бомбени заплахи в училищата в София, този път искат биткойни

Съобщенията са изпратени по електронна поща от същия подател като през първите два дни миналата седмица

Обратно в новината

Коментари - Нова серия бомбени заплахи в училищата в София, този път искат биткойни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

“119-то "Академик Михаил Арнаудов" в кв. Изток също е освободило децата, а утре ще учат онлай.” – у-щето освобождава ,така ли Лиле?Хайде завършека ще го подмина – или не ползваш авто коректор (горещо препоръчвам- видимо имаш нужда) или си бързала „25-о Основно училище“ – 250 то ?; 25 минус о; адрес може би? :) Защото 25 то ОУ знаем кое е ,ама това …. И между другото – около 25 ОУ е пълно с блокове,има доста места на които децата няма да се намокрят от „почти не спрелият“ дъжд Тъй като очевидно държат да те ползват като репортер – не бързай,оглеждай си текста малко преди да изгрееш с новина Или пък недей – така е по- забавно

Май искат само Бит.

Е това вече е Путин. Трябват му пари за войната.

Подобни мейли се изпращат от повече от 6 месеца в РСМ и все още не са заловили извършителите. Това, че продължават в България е доказателство, че не са били изпращани заради изборите, каквато теза се лансираше масово.

Този който се меси на директорите да си върши работата

Тези да ги хванат и да ги накажат без телефони за 1 месец и повече няма да им хрумне подобно нещо.

нали го хванаха тоя..тинейджър...чудя се само куче-тинейджър ли е или извънземно-тинейджър...тирето е важно :))))) а някъде писаха, че била хибридна атака...което потвърждава тезата ми :)

Явно нямате никакво понятие какво представляват съвременните хлапетии, та пишете такива простотии. Организират се в ТикТок и Дискорд да правят дивотии ... Колкото повече им обръщат внимание такива конспиратори като вас, толкова повече ще се вихрят. Явно пуберството сте го пропуснал или имате амнезия за пуберската ви възраст.

кара пуберството различно...може би на...времето е имало протекция над моята милост и затова не са ми видяли зъбите, но сега...зъбите ми са криви, развалени, разпадащи се, но...от това само на мен ми става тъжно, отдавна ухапванията ми не ги броя, но си водя статистика на тези, които хапя или ще бъдат ухапани...на една определена възраст се връща - око за око и зъб за зъб Това е моето верую!

Хлапетиите направиха милиционери те да си говорят сами ха ха ха ха

Личи си некадърния почерк на ЦРУ.

Ясно е, че подателят не е келеш, който не си е написал домашното, а работата е по-дебела. Някъде мернах, че е руснак, живеещ в БГ или за такъв се представя, така че май ченгетата са казали истината за руски хибридни атаки, в което аз лично не вярвах. Много искам да видя как лично посланик Митрофанова хваща келеша и го спуква от бой - е, преди това може да се опита да му обясни колко й усложнява на нея лично живота, както и на другите руснаци живеещи в БГ, ако верно направи някоя глупост и наистина пострадат невинни. А янките, които си мислехме, че те стоят зад тези имейли, с идеята да набедят руснаците, ако наистина нещо некъде нещо думне, ще си умрат от кеф от цялата тая случка! Ако на келеша му трябват пари, да ходи да ги иска от янките - те запалиха тая война, пък и за разлика от нас и кинти имат. А заради вашата война, макар аз лично все още съм на ваша страна, защото намирам вашата кауза за справедлива, цялата нация достатъчно много си плащаме под формата на една сочна инфлация, та хич не ни е до такива бъзици, особено когато става въпрос за децата ни!

"Някъде мернах, че е руснак, живеещ в БГ" - това някак не се връзва със съобщението, че източникът на мейлите е от страна извън ЕС. Откъде имате информацията?

Янките запалиха войната, като наредиха на путин да нападне и да праща на смрът стотици хиляди руснаци. И той, горкия, слуша. Какво да прави, така са наредили от ФАЩ.

Вероятно си мислиш, че руснаците са по-заспали от теб.

но...кел файда...

Значи първите пощи са били направени пред proxy или през TOR мрежата? Е, щом не казват, значи е през ТОР-а. Че повечето проксита са наблюдавани от съответните служби.

аз мисля, че подателя трябва да се даде на родителите и да бъде оноден стабилно

ако родителите му са починали...

Интересно как е формулирано писмото. Платете ми половин биткойн иначе ще има бомба в училището. И писмото е изпратено до 100 училища и някой идиот го взема на сериозно това. Тези няма да се учудя ако си изпращат и данните на имейли от сорта, имам 113 милиона долара и искам да ви ги дам, аз съм принц на еди коя си държава, пратете ми данните си. Тези писма звъчат също толкова нелепо.

Идиот си ти! Има си протокол за действие в такива ситуации. Независимо дали се заплашва министерски съвет, училище, или на баба ти курника.

Голяма забава става в тази държава....

Не трябва да се подценява подобен проблем, защото образованието на децата е важно. Отделно това създава неприятности и на родители и учители.

Аз каквито имейли съм получавал, ако съм ги споделял в медиите... до сега да е избухнала трета световна бре! Когато се получава имейл от непознат, той обикновенно се регистрира като СПАМ. Трие се, без въобще да се отваря и с проблема е приключено!

Дечурлигата може и да са мързеливи, но побъркаха спецовете. Но виновникът е само един, Путин от Кремъл, нали тъй г-н министър Демерджиев?

Калпаво правителство, калпав и глуповат президент. Нищо добро не ни очаква ако не си вървят по най -бърз начин.

Слагайте ги заплашителните мейли в спама бе, не го ли разбрахте! Като отворите спама, ще ги видите, след ден, два, седмица!

Искате да кажете, че нашето МВР не си е свършило работата и преди 3-4 дни показаните двама пикльовци не са истинските извършители?

Не бе Путин си е намерил нови поклонници!

Хванатите пишлемета бяха имитатори. Подателят на първите съощения не е задържан. Вероятно е руска хибридна атака. В Украйна също имаше такива атаки, там ползваха думата "миниране". Затова и руското посолство се оправдава, че не е пращало писма за миниране. Въпреки, че в българките писма по медиите не казаха да съдържа тази дума. След като не са казали по медиите от къде знаят, че писмата са за миниране? В Украйна хванаха подизпълнителите, руснаците се оказа, че са вербували деца.

Бързо към 4-ти км..... ама побързай да не затворят хората... няма само с теб да се разправят!

В момента на мен лично не ми е проблем бомбите в даскало, щото ние продължаваме да сме болни, щото сме тъпи, но намирам за резонно да се затварят училища само когато заплахата изглежда реална. Че винаги има риск от грешка и подценяване на заплаха - така си е. А тези дечица на дъжда дори и да са здрави, колко бързо могат да се разболеят, особено както сега си е студено. Освен това далеч не всички родители, баби, дядовци и прочие могат да излязат от (примерно) работа на секундата, за да си приберат отрочето. Или ако един родител отиде да взема още 5-6 деца освен собственото си дете, къде да ги складира? Но келешите, които се правят на отворени, май за тези неща не мислят!

За да изчезнат заплахите сложете извършителите ведна графа без възраст „терорист“. Само с 15 дни лежачка на мързелана който казва че не му се ходи на училище, няма ефект. Затвор сред чичковци гладни за келешчета, това е превенция.

Правителството го правят, следват програмата спусната им отгоре. Става въпрос за отнемане правото на анонимен достъп до интернет. Искат всички да дават биометричните си данни преди да влязат в нета, за да преследват всеки, който пише против режима. Идеята отново е да отнемат правата ни, както правят с всички терористични атентати, които инсценират.