Четвърти ден продължават строителните работи по изместването на автобусната спирка в столичния кв."Лозенец" до хотел Хемус. Тя се измества с 50 метра назад и стъпва върху острова пред хотела, който е публична общинска собственост.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>

На място са стоварени строителните материали и работници усилено редят плочки и павета. Преминаването на пешеходци е ограничено.

Изместването на спирката ще разстоянието до входа на метростанция "Европейски съюз" и ще се улесни прекачването между метрото и автобуси 94 и 102.

Досега се образуваха големи опашки от автомобили зад спрелите автобуси. С изместената спирка ще се избегне и задръстването по булевард "Св. Наум".

Снимка: Bulphoto

Новият спирков перон ще бъде с широчина 3 метра, с настилка от унипаваж, навес и ново улично осветление. От южната страна на локалната улица пред "Хотел "Хемус" се предвижда изграждане на тротоар с широчина 2 метра от унипаваж. От западната страна на перона е предвидена достъпна среда за хора в неравностойно положение чрез изпълнение на понижен бордюр при пешеходната пътека.

 

Снимка: Bulphoto