Предизборният щаб на местната коалиция на ГЕРБ/СДС предложи провеждането на един дебат между кандидатите за кмет на столицата Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Условието е той да се проведе на неутрална територия с възможност за излъчване или отразяване от всички медии, които проявяват интерес.

"Дните между обявяването на официалните резултати от първия тур и провеждането на втори тур са много малко. Категорични сме, че нашите съграждани заслужават структуриран дебат с ясен регламент и достатъчно време, за да се чуят предложенията на кандидатите и екипите им по темите, които обществото е показало, че са най-важни за него. Градът ни има нужда от ясни отговори на съществените въпроси и според нас те могат да се чуят точно в един такъв дебат. Дължим на столичани възможността информиран избор", съобщават от щаба в официално изявление до медиите.

Отговорът не закъсня. С официално съобщение Мая Манолова обяви, че е готова да се изправи очи в очи на всякакъв вид дебат.

"Разбирам от медиите, че от щаба на г-жа Фандъкова ме били поканили на дебат с екипите на "неутрален терен". Отговорът ми е прост, ще се явя на всеки лидерски дебат с г-жа Фандъкова, очи в очи, а не криейки се зад екипи и съветници. Смятам, че го дължим на гражданите, за да направят своя информиран избор. Време е София да има кмет, който да носи лична отговорност, а не изпълнителен директор", заяви Мая Манолова.