Младежкият театър "Николай Бинев" в София и Центърът за градска мобилност стартираха съвместна инициатива под надслов "Спирка Младежки театър".

Началото на кампанията стартира днес от 10.30 до 11.15 часа на спирката на трамваи номера 20 и 22 - срещу Младежкия театър. Там актьори от театъра раздаваха на пътниците флаери, информиращи за същността на кампанията, както и автографи.

Кампанията дава възможност на всички пътници, притежаващи редовни карти за градски транспорт за срок от 12, 6 и 3 месеца, както и на пътуващите с пенсионерски, ученически и студентски карти, да ползват 50% отстъпка от цената на билетите за всички представления от репертоара на театъра. За целта хората трябва да си вземат специален талон с логото на кампанията от пунктовете за продажба на превозни документи на ЦГМ. С този талон на касата на театъра се удостоверява, че картата е в срок, за да се получи намалението за театралния билет.

Намалението важи за всички постановки от репертоара на театъра (без гостуващи) до края на годината.

Целта на инициативата е, със съдействието на Център за градска мобилност, Младежки театър "Николай Бинев" да направи ходенето на театър по достъпно за всички почитатели на това изкуство, като им предложи атрактивно намаление и ново предназначение на картата им за градски транспорт.