31-годишният Радослав Павлов се е надбягвал и с "Мицубиши Еклипс" и е републикански шампион в своя клас, разказа Георги Петров - председател на "Българска федерация по драг рейсинг" и най-добрият приятел на Радослав. Поршето се води на името на 59-годишния баща на Радослав, съобщиха от полицията. Синът е бил голям автоманиак. Поршето е на стойност 100 000 лв., но по думите на Георги Петров, Радослав е направил подобрения по него за още около 30 000 лв.
"Нямаме никаква представа, кой може да стои зад атентата. Само гадаем. Но смятаме, че взривът зад атентата може да е от завист. Поршето на Радо е много бързо - 600 коня и печелеше всички гонки", коментира Георги Петров.
Колата беше взривена на 11 февруари вечерта към 20.30 часа в столичния квартал "Стрелбище". Тътенът от бомбата стресна хората от блок 27 и близките жилищни сгради.
"Бомбата е поставена точно под тубите и двигателя на поршето - най-скъпите части. И целенасочено е сложена там, където е силата на тази кола", каза Георги Петков. Той и Радослав Павлов били заедно малко преди атентата. Павлов се прибрал и паркирал поршето пред блока. "Не е получавал заплахи. Ако това беше така, смятате ли, че щеше да остави такава кола на най-обикновен паркинг. Ние не сме конфликтни личности. Занимаваме се със спорт освен автомобилния и със фитнес зали, коментира още Петков.