Към 10.00 часа най-висока е била избирателната активност в община Две могили - 17 процента. Това показват данните от осемте Общински избирателни комисии, съобщават от областната управа в Русе. Най-ниска е избирателната активност в община Русе - 8,5 процента.

В община Борово са гласували 12 на сто от избирателите с право на глас, в Бяла - 10 процента, във Ветово - 15 на сто, в Иваново - 14 процента, в Сливо поле - 9 процента, а в Ценово - 16 на сто.

Една жалба е постъпила в началото на изборния ден в Общинската избирателна комисия в Русе. Тя е за скъсани агитационни материали в един от кварталите на града. Предстои Комисията да се произнесе по този въпрос.

Изборният ден в Русенско протича в спокойна обстановка, като до момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на вота, съобщиха от полицията в Русе.

Изборните помещения в областта са повече от 330. Охраната им през изминалата нощ е протекла нормално. При отварянето на секциите тази сутрин не са били констатирани нарушения.

Повече от 400 служители на МВР бдят за реда и спокойствието в Русенско.

В звената "Български документи за самоличност" на територията на областта до момента са издадени общо 39 удостоверения за гласуване.

11 са кандидатите за кмет на крайдунавския град и близо 400 - тези за общински съветници. Те се борят за 51 места в местния парламент. Най-младият е на 29 години, а най-възрастният - на 79.