След водосвет лентата прерязаха кметът Пламен Стоилов, заместникът му по хуманитарни дейности Иван Григоров и директорката Надка Денева, предаде БГНЕС.

Това е първото ново строителство на територията на дома за последните 52 години, разказа Надка Денева.

В отделението има десет студиа с по две легла, всяко с модерен санитарен възел и връзка за спешни случаи с медицинския персонал, който обслужва хората в дома 24 часа.

Така ще се реши част от проблема с настаняването на болните, тъй като в старата част има стаи, където обитателите са по пет човека на едно място. В момента се чака по година и няколко месеца, за да се настани нов човек в дома.

"Капацитетът на дома остава 120 души, но се разширява с цел удобство на възрастните хора. Строително-монтажните работи, обзавеждането и оборудването на дома възлиза на 320 000 лева, осигурени от бюджета на Община Русе“, каза още Денева.

Строителството на новия корпус започна през ноември 2014 г., като на това място е имало само една гола поляна, припомни кметът Пламен Стоилов.

"Гордея се с този екип, който направи така, че Община Русе е водеща в България в социалните дейности. Още повече, че тук се грижим за нашите болни майки и бащи“, заяви той.