• Простатата e жлеза с важна роля за възпроизводството. Тя произвежда течност, подхранваща сперматозоидите.
  • След 50-годишна възраст обемът й започва бавно да се увеличава.
  • Първите сигнали за увеличаването й са смущенията в уринирането. В начален етап не се налага специфично лечение. Ежегодният профилактичен преглед обаче е препоръчителен за контрол на състоянието.
  • Оплаквания като кръв в урината, болка при уриниране, задръжка или изпускане на урина изискват незабавна консултация с уролог.
  • Уринарните смущения могат да се преодолеят успешно с промяна в начина на живот, медикаменти или хирургия.
  • Лазерната хирургия на простатата се намесва, когато всички консервативни възможности за лечение са изчерпани или е назначена операция.

Как лазерната простатна хирургия се превърна в предпочитан метод за лечение?

Причината е комплексна: както заради безкръвното протичане на операцията, така и заради резултатите, а именно - еднодневна хирургия, съчетана с бързо възстановяване и нормализиране на уринирането. Днес мъжете с увеличена простата освен че имат избор за вида операция: класическа отворена, ТУР (трансуретрална резекция) или лазерна, могат да избират и между различни лазерни системи.

Тулиум лазер 200 вата - последна дума на техниката.

Тулиум 200 вата е изражение на прогреса на технологиите и стремежа всеки нов апарат да надминава възможностите на предходните. Той комбинира водещи показатели за мощност и прецизност, осигуряващи бързо и качествено изпаряване на увеличената простата. За пръв път лазер е толкова щадящ към околните тъкани. Това се дължи на най-ниската му степен на проникване в тъканта - само 0,2 мм. Сравнено с Тулиум 200 вата, в България няма по-мощна лазерна система, нито такава, която да може да извършва всички утвърдени техники в лазерната хирургия. Специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД в България и Сърбия работят само с Тулиум - 4 лазерни системи са разположени в София, Варна, Стара Загора и Белград.

Показанията - има ли ограничения?

90-минутната лазерна операция с Тулиум 200 вата е възможно най-щадящият метод в простатната хирургия. Затова за много мъже с тежки уринарни смущения и общо влошено здравословно състояние (диабет, байпас, антикоагулантна терапия и др.), на които им е отказана стандартната операция заради висок анестезиологичен риск, тя е и единствената възможност да могат да уринират свободно и без затруднения.

Резултатите - какво по-добро от това?

След премахването на ненужната простатна тъкан внушително се променя струята на урината - тя е непрекъсваща, силна и без затруднения. Нощните ставания драстично намаляват и постепенно изчезват. Постоянният катетър се премахва окончателно.

Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА. Включва: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

Ново: резултат от ПСА готов преди прегледа. Важи за ЛЕЙЗЪР МЕД - София.

 

За допълнителна информация:

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg