• Следете уринирането си.То е характерен показател за започващи или задълбочаващи се проблеми с простатата. От една страна, обърнете внимание на позивите - честота, брой на нощните ставания, възможност за отлагането им. От друга - на мощността на струята. Ако забелязвате негативна промяна, изразяваща се в чести и нетърпими позиви, над 3 ставания през нощта, затруднена и отслабваща струя, консултирайте се с уролог.
  • Изследвайте 1-2 пъти годишно туморния маркер ПСА. Завишените му нива не са непременно преход на аденома в карцином. В много случаи са резултат на възпалителни процеси, предизвикани от вече увеличената простата. Нарасналата тъкан на жлезата притиска органите в съседство (пикочен мехур и канал) и води до задръжка на урина, образуване на камъни, а при поставен катетър - и до допълнителни инфекции. Всичко това рефлектира върху стойностите на ПСА-маркера, които могат да бъдат разчетени само от уролог.
  • Не пропускайте ежегодния профилактичен урологичен преглед, за да имате пълен контрол върху състоянието си. Специалистът ще определи обема на жлезата и наличие на остатъчна урина, след което, при необходимост, може да назначи подходяща терапия.

 

200-ватовият Тулиум лазер - далновидният избор на мъжа с увеличена простата

Тулиум 200 вата е еволюция в лазерната хирургия на простатата и отлично решение за мъжа с простатен аденом. Системата е с водещи характеристики по отношение на мощност и прецизност в сравнение с всяка друга. Големината на простатата вече няма никакво значение - с Тулиум 200 вата се изпаряват всякакви обеми по безкръвен и нетравматичен начин при съкратено оперативно време. А екипът на Лейзър Мед е с най-голям опит у нас. След операцията мъжът забравя за вялата и затруднена струя, а тези с катетър се разделят с него окончателно. Тулиум 200 вата осигурява непознат комфорт, бързина и качество на резултата. На разположение и в четирите филиала на ЛЕЙЗЪР МЕД в България и Сърбия.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД: Най-съвременните тенденции в медицинската практика при неволно изпускане на урина

След бременност и раждане анатомията в ТАЗОВОТО ДЪНО на жената търпи изменения. Изместването на уретрата от нормалното й положение е сред възможните. То обикновено води до изпускане на урина след кихане, кашляне, смях, или т.нар. стрес-инконтиненция. Проблемът не бива да се подминава с идеята, че ще премине, а да се консултира със специалист в областта.

Уролозите на ЛЕЙЗЪР МЕД са сертифицирани в Германия за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ТАЗОВО ДЪНО с биосъвместими имплантивни материали. Процедурата е бърза, минималноинвазивна и с траен резултат.

 

* съдържание на Лейзър Мед