"На основание решение на ЦИК, имаме утвърден транспортен график от 27.10 за транспортиране на машините до съответните областни центрове. Късно снощи получихме второ писмо да ги върнем обратно в центъра откъдето са взети". Това заяви главният секретар на МВР Живко Коцев в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. 

Коцев заяви, че МВР все още не разполагаме с доклада на ДАНС. "МВР не разполага с подробности, не е ангажирано на този етап официално", каза Коцев.

МВР ще изпълни закона такъв, какъвто е, увери Коцев. В днешния ден всички секционни избирателни комисии ще бъдат обезпечени с физическа охрана и ще създаде условия за законосъобразно провеждане на изборите.

Ако решението за машините се промени, МВР ще го изпълни и ще направи всичко необходимо да закара машините до секциите, обясни още главният секретар на МВР.

На този етап МВР все още не е ангажирано официално и не разполага с доклада на ДАНС, каза още главен комисар Коцев.

1080 са сигналите за нарушения на изборните права на гражданите, обясни още Коцев. "Част от тях са за нарушения на изборното законодателство, други са за унищожаване и повреждане на предизборни афиши и плакати, за корпоративен вот", каза Коцев.

Говорителят на ЦИК Росица Матева обаче опроверга главният секретар на МВР Живко Коцев и заяви, че комисията не е дала разрешение машините за гласуване да напуснат склада, кой е дал разрешение - на този въпрос трябва да отговори министърът на вътрешните работи, посочи Матева.